Kefires kiflik

  • 8 személyre
  • 180 perc
  • 240 kalória
  • Andi80
Megosztás

Este az öreg tészta hozzávalóit kimérjük, a langyos vizet, a 120 g kenyérlisztet, a 4 g friss élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy kelesztő tálban, lefedve, a konyhapulton hagyjuk, reggelig.
Reggel a fenti összes öreg tésztát és a kifli többi alapanyagát, egy tálban jól kidagasztjuk.
Finoman kiolajozott kelesztő tálban, lefedve, 25 percet pihentetjük, majd jól átgyúrjuk.
Ismét lefedve, 25 percet kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, és golyókat formálunk.
Letakarva hagyjuk, 10 percet pihenni. Egyesével, a golyókat vízcsepp alakúra elnyújtjuk.
A szélesebb végéről kezdve, feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Letakarva, további 40-50 percet kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 230 fokra, és az aljába helyezünk egy tálka vizet.
A megkelt kifliket lekenjük egy kevéske tejjel, és a kiflik közé vizet spriccelünk.
Az előmelegített, gőzös sütőbe toljuk, ahol 10 percig, 230 fokon sütjük, majd további 15 percet, 200 fokon.
A megsült kifliket, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.


Hozzávalók
  • 120 g kenyérliszt (+ 30 dkg)
  • g élesztő
  • 80 g víz
  • dkg margarin  
  • ek burgonyapehely
  • dkg Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • mk cukor
  • 20 dkg kefir  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat