Kedvenc lecsóm

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 605 kalória
Megosztás

Hámozás után, vágjuk kockákra, vagy félszeletekre a hagymát.
Kockázzuk fel a szalonnát, és egy serpenyőben olvasszuk ki a zsírját, majd pirítsuk üvegesre rajta a hagymát.
Húzzuk le a tűzről, hagyjuk kissé hűlni.
Szórjuk rá a fűszerpaprikát, és keverjük jól el.
Alapos mosás után, vágjuk gerezdekre a paradicsomot (vágjuk ki a csumáját) és karikákra a paprikát.
Azért érdemes lecsópaprikát használni hozzá, mert az nem tartalmaz annyi nedvességet, így kevesebb levet ereszt, főzéskor.
Ízlés szerint, hámozhatjuk a paradicsomot, és kivághatjuk az erét a paprikának.
Ezután tegyük vissza a tűzre, és dobjuk rá a paprikát.
Kissé fonnyasszuk meg, majd tegyük hozzá a paradicsomot is.
Ha a paradicsom összeesett, akkor adjuk hozzá előbb a fokhagymát, majd a kolbászt, így főzzük kb. 40 percig.
Ízlés szerint, sózzuk.
Forraljuk bele a karikára vágott virslit.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat