Kávékrémes szelet

  • 6 személyre
  • 180 perc
  • 1094 kalória
  • okoskata
Megosztás

A fehérjéket habbá verjük, majd a cukorral újra keménnyé verjük.
A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd apránként, széles mozdulatokkal, a fehérje habhoz keverjük.
Egy kb. A4-es méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, majd 180 fokon, világosbarnára sütjük (tűzpróba).
Ha kihűlt a tészta, kiborítjuk a tepsiből, majd lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztát hosszában, 3 egyenlő darabra vágjuk.
Tanácsos egy vonalzót igénybe venni, ehhez a művelethez.
Amíg sül és hűl a tészta, elkészítjük a krémet.
A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a kávéval, lassú tűzön, vagy gőz fölött, sűrűre főzzük.
Vigyázat! Folyamatosan keverni kell, eleinte lassan kezd sűrűsödni, és egyszer csak azonnal kész.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint.
Összeállítjuk a süteményt.
Az első (1/3) lapot megkenjük sárgabarack-, vagy szilvalekvárral, erre teszünk a krémből.
Ezután ráhelyezzük a második lapot (1/3), ezt szintén megkenjük a lekvárok valamelyikével, és a krémmel.
Ráhelyezzük a harmadik lapot, és a maradék krémmel bevonjuk.
A tetejét, tetszés szerint diódarabokkal, vagy más hozzáillő dologgal díszíthetjük.
Ha kész, hűtőbe tegyük, hogy a krém megdermedjen (a mellékelten fotókon, háromszoros adag látható).


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat