Károlyi saláta

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 517 kalória
Megosztás

A tojást főzzük meg, keményre. A burgonyát egy csipetnyi sóval főzzük meg, héjában.
A tartár mártáshoz keverjük egy kevés tejfölt, hogy selymesebb íze legyen.
A salátát tépkedjük össze, majd szórjuk bele egy nagy üveg tálba.
A paprikát vágjuk csíkokra, majd szórjuk a salátalevelekre. A paradicsomot is szeleteljük fel, és adjuk hozzá a többi zöldséghez.
A csemegeuborkát vágjuk csíkokra, ezt is szórjuk bele a tálba, közben akár össze is keverhetjük a zöldségeket.
A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk közepes nagyságú kockákra. A főtt tojást vágjuk kockára, és a burgonyával együtt keverjük bele az üvegtálba.
Keverjük át a tartár mártással, és ízesítsük sóval és borssal, majd rakjuk hűtőbe, 1 órára.
Salátalevelekkel béleljünk ki egy tálat, és halmozzuk rá a salátát.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat