Karfiolos csirkemell besamellel

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 339 kalória
  • gem68
Megosztás

0,5 kg csirkemellet vékony szeletekre vágok, majd még ki is klopfolom, sózom.
Kb. 6 dkg vajban a szeleteket megpárolom, szépen kifehérednek és egy cseppet megkapódnak.
Ezt követően tepsibe rakom őket, szép sorban. Borssal (+ itt olaszos fűszerkeverékkel) ízesítem.
Egy kisebb karfiolt rózsáira szedek, sós vízben, közepesen puhára főzöm, majd a kifőtt karfiolt szépen a csirkemellre helyezem.
Besamelt csinálok:
1 dkg vajban, 1 evőkanál lisztet kis tűzön, lassan kevergetve megpirítok, majd 2 dl tejet hozzáadagolom, folyamatos keverés mellett.
Sóval, kevés borssal ízesítem.
A kész besamelt rákanalazom a karfiol tetejére, reszelt sajttal megszórom.
200 fokos sütőben, 30 percig sütöm.
Én egy kis száraz chardonnay-val kísértem le.
Ez az adag 4 személyre szól, kb. 22 gramm fehérjével és kb. 10 gramm szénhidráttal.