Karfiol leves tejföllel

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 228 kalória
  • Éva
Megosztás

A vöröshagymát megpucolom és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadom a pirospaprikát és a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinsztelem kicsit, utána pedig felöntöm vízzel.
Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítom a karfiolt és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat, 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe, semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.
Adok hozzá sót, vegetát, a 1/2 leveskockát is beledobom, majd fedő alatt, elkezdem főzni. Amikor már majdnem megfőtt a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is, annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesemnek. Így főzöm tovább. Kicsit később, még megkóstolom, hogy kell-e bele még só. Ilyenkor teszem bele a borsot és a (ha nem diétázok, akkor a liszttel kikevert) tejfölt.
Összefőzöm és kész a fincsi leves. Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat