Karfiol csőben sütve

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 393 kalória
  • erika
Megosztás

A karfiolt tisztítsuk és mossuk meg. Bőséges mennyiségű, sós vízben, kb. 30 perc alatt, főzzük puhára. Vegyük ki a fazékból és mérjünk ki, 2,5 dl-t a főzőléből. A többit tegyük el karfiollevesnek.
Készítsünk 4 dkg vajból, a lisztből és a karfiol főzőlevéből rántást. Oldjuk fel benne a leveskockákat és adjuk hozzá a tejszínt. Főzzük a mártást sűrűre és ízesítsük szerecsendió-virággal.
Tegyük a karfiolt tűzálló tálba, vagy tányérra, öntsük rá a mártást és reszeljük rá a parmezánt. Állítsuk a tálat forró vízzel telt tepsibe és süssük a sütőben, 20 percig.


Hozzávalók
  • dkg liszt
  • dkg vaj  
  • db leveskocka
  • db karfiol
  • dl tejszín
  • csipet szerecsendió
  • 75 dkg karfiol
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet fehérbors
Vegye meg a hozzávalókat