Karfiol bomba

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 619 kalória
Megosztás

A karfiolt megtisztítjuk a leveleitől, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben, kb. 3 percig pároljuk (egyben kell maradnia).
A darált húst összekeverjük a tojással, vízbe áztatott, apróra vágott zsemlével, kockára vágott hagymával, sóval, borssal, kevés zsemlemorzsával (mint a fasírt).
Egy közepes tepsi aljára, kevés olajat öntünk (lehet zsírt is). Ráültetjük a karfiolt.
A karfiolt betakarjuk a darált hússal, kb. 1 cm vastag (legalább) burok vegye körül (alul nem kell).
Végül betakarjuk a bacon szeletekkel, hosszában. A csíkokat felül, hústűvel rögzíthetjük, hogy sülés közben ne pöndörödjön fel.
150-180 fokon sütjük, kb. 35 percet, amíg a szalonna rápirul.
Meglocsoljuk tejföllel, majd megszórjuk sajttal, és készre sütjük.
Úgy szeleteljük, mint egy kuglófot.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat