Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 359 kalória
  • Andi80
Megosztás

Az alaposan megtisztított csirkét vékony csíkokra vágjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.
A mézet, a mustárt és az olajat, egy tálkában összekeverjük, majd beleforgatjuk a húsokat.
Kb. 1 órára a hűtőbe rakjuk, pácolódni.
Egy magasabb falú serpenyőt előkészítünk.
A mézes-mustáros pácban lévő csirkét meghintjük sóval, borssal.
A serpenyőben közepes, vagy picit nagyobb lángon addig pirítjuk, néha-néha megkavarva, míg a szósz egészen rá nem pirul a húsra.
Mérsékeljük a lángot, és addig sütjük, míg a méz világosbarnára karamellizálódik, a csirkén.


Hozzávalók
  • kg csirkemellfilé
  • ek méz
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat