Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 414 kalória
  • Andi80
Megosztás

Az alaposan megtisztított csirkét vékony csíkokra vágjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.
A mézet, a mustárt és az olajat, egy tálkában összekeverjük, majd beleforgatjuk a húsokat.
Kb. 1 órára a hűtőbe rakjuk, pácolódni.
Egy magasabb falú serpenyőt előkészítünk.
A mézes-mustáros pácban lévő csirkét meghintjük sóval, borssal.
A serpenyőben közepes, vagy picit nagyobb lángon addig pirítjuk, néha-néha megkavarva, míg a szósz egészen rá nem pirul a húsra.
Mérsékeljük a lángot, és addig sütjük, míg a méz világosbarnára karamellizálódik, a csirkén.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat