Karamelles madártej

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 349 kalória
  • Kenikő
Megosztás

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral, 1 csomag vaníliával, pudingporral és 1-2 evőkanál tejjel összekeverem.

A tejből kb. 3 dl-t külön öntök, a többit felforralom, és belekeverem a sárga krémet.
Nem főzöm sokat, épp csak összeérjenek, mert kicsapódik a tojás sárgája.
Legjobb egy kézi habverővel összedolgozni.

A fehérjét fölverem, közepesen keményre, majd hozzáöntök egy 1-2 kanál cukrot és egy csomag vaníliát.
Ezután gépi habverővel keményre keverem.
Közben az elkülönített tejet felforralom, és a felvert tojásfehérjéből kanalazok bele úgy, hogy maradjon hely közöttük, mert meg fognak nőni.
Gyorsan átfordítom őket, hogy mindkét oldal átfőjön picit, de tényleg csak éppen hogy, így marad könnyű.
A maradék tejet, amiben a hab főtt, szűrőn átöntöm a vaníliás, tojássárgás részbe, és az egészre ráhalmozom a habot.

Végül - célszerű tálalás előtt - néhány kanál kristálycukrot egy edényben, közepesen erős lángon felolvasztok, enyhén karamellizálom, folyamatos keverés mellett, és még forrón rácsurgatom a madártej habjára.

Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
  • l tej  
  • egész Tesco Finest friss tojás
  • csomag vaníliás cukor
  • ek vaníliás pudingpor
  • ek cukor
Vegye meg a hozzávalókat