Karácsonyi vegyes pulykatál

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1146 kalória
Megosztás

Legelőször a pulykamellfilét 3 egyenlő részre osztjuk.
A fűszereket izlés szerint használjuk, nem tévedés, nincs benne só!

Baconos rolád:
A hozzávalókat (1/3 rész apróra vágott mellfilé, zsemlék, tojások, bazsalikom, tejföl) összegyúrjuk, a felét baconnel kibélelt őzgerinc formába öntjük, megszórjuk aszalt gyümölccsel (a képen aszalt szilvával és körtével), ráöntjük a massza másik felét, majd beborítjuk baconnel.

Gesztenyés rolád:
Az 1/3 rész mellfilét vékonyra klopfoljuk és alufóliára fektetjük. A natúr gesztenyemasszát (nem édes!) a krémsajttal és a szerecsendióval összekeverjük, majd vékonyan rákenjük a húsra. Ezután szorosan feltekerjük és nagyon feszesen becsomagoljuk az alufóliába.

Aszalt gyümölcsös rolád:
Az 1/3 rész mellfilét vékonyra klopfoljuk és alufóliára fektetjük, majd tetszőleges aszalt gyümölcsökkel (a fotón aszalt szilvával és körtével) gazdagon megszórjuk. Ezután szorosan feltekerjük és nagyon feszesen becsomagoljuk az alufóliába.

Mindhárom adagot sütőlapra helyezzük és kb. 50 percig, 220 fokon sütjük. Mire a bacon-ös piros, addigra a másik két rolád is megsül.
Sütés után kihűtjük a roládokat, majd másnap a 2 fóliásat kibontjuk és vékonyan megszórjuk reszelt sajttal, majd forró sütőben, kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.
Ez követően újból kihűtjük, majd mindhárom roládot vékonyan felszeleteljük.

Köretnek, burgonyás rétest ajánlok. Tokaji aszúval tökéletes! :)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat