Karácsonyi sütemény

  • 10 személyre
  • 240 perc
  • 1659 kalória
Megosztás

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a vizet és a puha Ramát hozzáadjuk, majd pár percig tovább habosítjuk.
A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk, majd a keverékhez adjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós keverékhez adjuk, finoman belekeverve.
A tepsit (kb. 30 x 35-ös) kikenjük, lisztezzük, majd a massza felét belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik lapot ugyanúgy. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve felforraljuk.
A zselatint belekeverve, kis lángon addig főzzük, amíg a zselatin elolvad. A tűzről levéve, hűtsük langyosra.
Addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos, zselatinos tejet belecsorgatjuk.
Gyorsan, amíg a krém meg nem köt, addig simítsuk rá az egyik tésztára, majd tegyük rá a másik lapot úgy, hogy egy kicsit nyomkodjuk is bele.
Hideg helyre tegyük, legalább 2 órára.
A csokoládét és a Ramát megolvasztjuk, majd rásimítjuk a sütire.
Gyermekkel is készíthető.


Hozzávalók
  • dl tejszínhab (krém)
  • 3.75 dkg zselatin (krém)
  • 3.75 dl tej (krém)  
  • csomag vaníliás cukor (krém)
  • ek cukor (krémhez + 20 dkg tésztához)
  • tk mézeskalács fûszer (tészta)
  • csomag sütőpor (tészta)
  • dkg keserű kakaópor (tészta)
  • 30 dkg liszt (tészta)  
  • dkg Rama margarin (tésztához + 8 dkg a mázhoz)
  • ek víz (tészta)
  • db Tesco Finest friss tojás (tészta)
  • 25 dkg tortabevonó (étcsokis, mázhoz)
Vegye meg a hozzávalókat