Karácsonyi mákos bejgli

  • 4 személyre
  • 240 perc
  • 1483 kalória
  • marika-kovacs
Megosztás

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tejfölt és a vajat, az élesztőt a tejjel, pici sót, majd összedolgozzuk.
Ha már elválik a táltól, 4 részre osztjuk, majd hűtőben 3-4 órát pihentetjük.

Töltelék készítése:
A mákhoz és a cukorhoz hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, a reszelt citromhéjat, a rumot és a tejet.
Összekeverjük, lassú tűzön, néhány percig főzzük (folyamatosan kevergetjük), majd kihűtjük.

A tésztacipókat megkenjük, téglalap alakúra nyújtjuk, megtöltjük.
Hosszanti irányban feltekerjük úgy, hogy a hajtás a rúd aljára kerüljön.
Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd szikkadás után, tojásfehérjével is.
A feltekert tésztát villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben (180 fok), 35-40 perc alatt, aranyszínűre sütjük.
Kihűlés után, ujjnyi vastagságúra szeleteljük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat