Karácsonyi lekváros tekercs

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1320 kalória
  • facebookkukta
Megosztás

A vajat, a krémsajtot, a lisztet és a cukrot gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Ragadós tésztát kapunk, ezért legalább 1-2 órára érdemes hűtőbe tenni, de egy egész éjszaka sem árt neki.

A töltelékhez összekeverjük a barna cukor felét, az apróra vágott mandulával, az aszalt szilvával és a fahéj felével.
A tésztát kettévágjuk és 3-4 milliméter vastagságú kört nyújtunk belőle, amit 8 egyenlő részre vágunk.
Megkenjük a lekvárral és rászórjuk a mandulás, aszalt szilvás cukrot, majd feltekerjük a kifliket.
A tészta másik felével ugyanígy teszünk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a kifliket majd megkenjük a tojással elkevert tejjel és megszórjuk a maradék barna cukorral elkevert fahéjjal.
180 fokos sütőben, 10-13 percig sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat