Karácsonyi kacsasült

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 319 kalória
  • Szivecske07
Megosztás

A pataki tálat egy órára hideg vízbe áztatom.
A kacsát megmosom, a bőrét a mellén és a combján, éles késsel kockásra bevagdosom.
Kívül-belül alaposan besózom a húst, zúzott fokhagymával jól bedörzsölöm.
A hasüregébe a három almát hámozva, cikkekre vágva beleteszem.
A krumplit meghámozom, kockákra vágom, sózom, megszórom majoránnával, és egy evőkanál olajjal összeforgatom, hogy a fűszer ráragadjon.
A pataki tálba halmozom a krumplit, ráteszem a kacsát, lefedem a tál tetejével, és hideg sütőbe helyezem.
180 fokon, másfél órát sütöm.
Utána leveszem a tál fedelét, és a kacsabőr pirosodásáig, tovább sütöm.
Közben 3x-4x meglocsolom a saját zsírjával.
Párolt vörös káposzta illik mellé, tálaláskor.



Hozzávalók
  • db pecsenyekacsa
  • db alma
  • kg burgonya  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat