Kapros-lilahagymás krumplisaláta

  • 10 személyre
  • 60 perc
  • 770 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A lilahagymát felszeleteltem negyed karikákra, majd bátran besóztam. (Ha vöröshagymát használsz, legalább 5 percig párold!)
A meghámozott krumplit sós, enyhén ecetes vízben megfőztem, vigyázva, hogy ne főzzem túl.
Míg meghűlt, kikavartam az öntetet, ami tejfölből (2 x 330 g), mustárból, szárított kaporból, kevés extra szűz olívaolajból, sóból, őrölt borsból, fokhagyma granulátumból állt. Ha lazábbra szeretnéd csinálni, több tejfölt adj hozzá.
Megkóstoltam az öntetet, mert minden új kavarással a krumpli törik, így szerettem volna esztétikai élményt is adni az ízek mellé.
Figyeltem arra, hogy a lilahagymát besóztam, így az öntetet enyhébben ízesítettem.
Fontos jól megsaccolni a mártás és a krumpli arányát, mert utólag elvenni nem tudunk belőle, hozzátenni pedig csak ismételt keveréssel lehet.
Szeretem, ha nem úszik a krumpli, a mártásban!
A felkarikázott, főtt krumplit és a sózott lilahagymát a mártásba kevertem, és hagytam, hogy összeérjenek az ízek.
Sült húsok mellé kitűnő, egészséges köret, de önmagában is fogyasztható.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat