Kapros húsgombócleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 330 kalória
  • Beus
Megosztás

A rizst megsózva megfőzzük, kihűtjük, majd összekeverjük a hússal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.
A margarinból, lisztből világos rántást készítünk, a finomra vágott kaprot belekeverjük, és másfél liter vízzel felengedjük. Sózzuk, majd felforraljuk.
A húsmasszából, vizes kézzel, kis gombócokat formálunk és belerakjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket.
Fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, amíg a gombócok meg nem puhulnak.
Tálalás előtt, pár csepp citromlével és tejföllel ízesítjük, de ezzel már nem forraljuk.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat