Káposztás tészta

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 534 kalória
  • Csak Simán Kata
Megosztás

A káposztát lereszelem, majd besózom és kb. fél órát hagyom állni.
Közben a tésztát sós vízben megfőzöm.
A káposzta levét kinyomkodom, egy lábosba teszek kristálycukrot, elkezdem karamellizálni, majd hozzáadom a káposztát.
Megborsozom ízlés szerint, és egy kevés étolajat öntök rá.
Addig pirítom, dinsztelem, míg megbarnul.
Mikor már szép barna, és a tészta is megfőtt, a leszűrt tésztát hozzákeverem a káposztához.
Cukorral, vagy aki úgy szereti, borssal tálalom.


Hozzávalók
  • fej káposzta
  • 50 dkg száraztészta  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek cukor
  • kevés Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat