Káposztás bableves

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 383 kalória
  • Farnadi
Megosztás

A babot megmossuk és előző napon beáztatjuk.
Személyenként 3-3,5 dl hideg vizet számolva, a jól megmosott, füstölt marhaszeggyel feltesszük főni.
Amikor a hús megpuhult, kivesszük a levesből, beletesszük a kimosott savanyú káposztát és ezzel, néhány percig tovább főzzük.
Közben kevés zsírból, hagymából és lisztből rántást készítünk és rakunk bele pirospaprikát is.
A finomra vágott hagymát, kevés zsíron megpirítjuk, kevés vizet aláöntve, teljesen elfőzzük, majd ha a zsírjára pirult, rászórjuk a lisztet.
Barnára pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket (a pirospaprikát legvégül, mert megég), majd felöntjük vízzel és simára keverjük.
Beleöntjük a levesbe és legalább 5 percig kiforraljuk.
A főtt marhaszegyet kockákra vágjuk, visszatesszük a levesbe, további forralás után, forrón tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat