Kaporleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 348 kalória
  • Niki
Megosztás

3 evőkanál liszthez, adjunk 10 dkg vajat, majd élénk tűzön, készítsünk belőle világos rántást.
Tegyünk bele 2 evőkanál finomra vágott, zsenge kaporlevelet.
Kb. fél percnyi fonnyasztás után, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, engedjük fel 1,1 liter vízzel.
Utána öntsünk rá 2 dl tejet, adjunk hozzá 3 dkg (1 púpozott evőkanál) előzőleg megmosott rizst, 1 púpozott mokkáskanál sót, majd néhányszor megkeverve, lassan főzzük, kb. 10 percig, amíg a rizs megpuhul.
A levest melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat