Kanadai zöldfűszeres lazac

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 1198 kalória
  • Erika
Megosztás

Fagyaszd le a lazacot 24 órára, hogy biztos ne éljenek meg benne a káros baktériumok. (ezt most idemásoltam, mert benne van a könyvben, de nekem fura ez a fagyasztás)
Ellenőrizd, hogy nem maradt szálka a halban. Fektesd a halat bőrével lefelé egy jó nagy darab konyhai fóliára.
Mozsárban (vagy akárhogy) törd össze a borsot és a koriandert, keverd össze a sóval, cukorral.
A finomra vágott kaprot egyenletesen oszlasd el a lazacon, és szórd rá a cukros keveréket is. Vágd a lazacot két egyenlő részre, az egyikre rakj rá 3 ág kaprot, és fedd le a másik darabbal, mindkét oldalon a bőre legyen kívül. Jó szorosan tekerd be a fóliával, és hagyd két napig a hűtőben.
A szósz hozzávalóit keverd össze, robotgéppel, turmixban, kézzel, akárhogy.
Tálaláskor csomagold ki a lazacot, és egy papírtörlővel sepregesd le a cukros sót. Bőrös felével lefele fektesd le, és a vágj belőle hosszú, hajszálvékony szeleteket, mégpedig a bőrével (és a konyhapulttal) párhuzamosan.




Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat