Kakukkfüves tejszínes csirkemell, pennével

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 756 kalória
Megosztás

Első lépésként rakjunk fel sós vizet forrni a tésztának. Általában 1 kiló tésztához 10 liter vizet kéne használni. Picit lehet kevesebb, de muszáj ellepnie azt. Amikor forr a víz, dobjuk bele a tésztát és 8-10 perc alatt, főzzük meg annyira, hogy belül picit kemény maradjon. Vágjuk finomra a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kevés olajon kezdjük el pirítani őket és dobjunk mellé pár szál kakukkfüvet. Azután a csíkokra vágott csirkemellet is forgassuk hozzá, majd hagyjuk az egészet lepirulni. Akkor jó, ha a csirke széle szépen megpirul. Utolsó lépésként, öntsük az egészhez a tejszínt és alacsony lángon, 10-15 percig rotyogtassuk az egészet.
A végén ízesítsük be egy kevés sóval és frissen őrölt borssal és extra szűz olívaolajjal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat