Kakukkfűves csirkemáj karamellizált fokhagymával

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 385 kalória
Megosztás

A padlizsánt karikázzuk fel és sózzuk meg enyhén.
A fokhagymát tisztítsuk meg.
A mézet forrósítsuk fel és futtassuk meg benne a fokhagymagerezdeket.
A csirkemájat forgassuk meg lisztben és kevés olajon kezdjük el sütni.
Közben egy másik serpenyőben 3 kanál olajat melegítsünk és rakjuk bele a padlizsánszeleteket.
Forgassuk meg a csirkemájat és szórjuk meg sóval,borssal és kakukkfűvel.
A padlizsánszeleteket is sózzuk meg.Közben ügyeljünk arra,hogy a fokhagyma ne égjen oda.
Tálaláskora a padlizsán szeletekre helyezzük a sült csirkemáj darabokat és körbe locsoljuk a karamellizált fokhagymával.
Tipp:
Sütés előtt baconbe csavarhatjuk a csirkemájakat! Remek íze lesz.


Hozzávalók
  • 60 dkg csirkemáj
  • csipet kakukkfű
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dkg méz
  • db padlizsán
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 10 dkg átszitált liszt  
  • fej áttört fokhagyma
Vegye meg a hozzávalókat