Kakaós-sütőtökös csíkos kalács

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 540 kalória
Megosztás

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, egy evőkanál cukorral.
A liszteket egy tálba öntjük, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a tojás sárgáját, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
A kidagasztott tésztát, két egyenlő részre osztjuk.
Az egyikhez adjuk a megsütött és villával pürésített sütőtököt.
Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 3 evőkanál lisztet és jól összedolgozzuk.
A másik tésztához, adunk 2 púpos ek. cukrozatlan kakaóport és 2 ek. tejet. Ezt is jól összegyúrjuk.
Mindkét masszát, konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
Két püspökkenyérformát kikenünk olajjal.
Mindkét tésztát, közel azonos méretre, téglalap alakúra kinyújtjuk.
A sütőtökös tésztát lekenjük tejszínnel, ráfektetjük a kakaósat és a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk.
Szorosan feltekerjük, középen kettévágjuk, beletesszük a formákba és meleg helyen, további 45 percet kelesztjük.
Lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, 30 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük. Én egyszerre sütöttem a kettőt.
A sütőből kivéve, lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk, egy konyharuhával.
Óvatosan kiborítjuk a formából, és rácsra téve, hagyjuk teljesen kihűlni.


Hozzávalók
  • 50 dkg   liszt
  • 10 dkg   rétesliszt
  • dl   tej  
  • 2.5 dkg   élesztő  
  • ek   cukor
  • kk   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dkg   vaj  
  • db   tojás sárgája
  • 15 dkg   sütőtök
  • ek   keserű kakaópor
  • ek   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek   főzőtejszín
Vegye meg a hozzávalókat