Kakaós csigám

  • 22 személyre
  • 100 perc
  • 1140 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot,csipet sót,tojások sárgáját az olvasztott margarint. és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát ,jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.

Elkészítés:A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal,megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral. A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára így jobban eloszlik rajta!Szorosan felcsavarjuk a tésztát mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón csepegtessünk rá vaníliás tejet ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 22db csiga lett
Jó étvágyat kívánok!!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat