Kagylós tészta szicíliai módra

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 1113 kalória
Megosztás

Előkészítjük a hozzávalókat: a kagylókat átmossuk, a chilipaprikát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk.
A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük. Egy serpenyőt az olívaolajjal felhevítünk, beledobjuk a fokhagymát és a chilipaprikát és egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, majd újabb egy perc után rádobjuk a kagylókat, felöntjük a fehérborral , megborsozzuk és magas hőmérsékleten 1 percig pároljuk. Ezután a serpenyőt lefedve további 4-5 percig pároljuk a kagylókat, míg mindegyik kinyílik és szép színt kap. Az időközben al dentére (azaz nem teljesen puhára) főzött tésztát leszűrjük, rádobjuk a kagylós alapra és alaposan összeforgatjuk. Kevés olívaolajjal, de reszelt sajt nélkül tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat