Kacsazsír

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 11 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A történet úgy kezdődött, hogy a vasárnapi leveshez, vettem 60 dkg kacsa szárnytövet. A túl zsíros részeket levágtam róla, a bőrrel együtt. Tulajdonképpen itt kezdődik a kacsazsír készítés.
Ezeket a levágott darabokat felkockáztam, egy kisebb serpenyőbe tettem, öntöttem alá fél deci vizet és addig pirítottam, amíg aranybarna lett.
Ekkor kiszedem belőle a megpirult töpörtyűt és óvatosan, több részletben, hozzáöntöttem a tejet. Vigyázni kell vele, mert könnyen kifut.
Tovább már nem sütöm, megvárom még langyos lesz és tárolóedénybe öntöm.
Belerakom a töpörtyűt és hűtőszekrényben tárolom.
Egy jó maréknyi kacsahájból, 3 dl kacsazsír sült ki.
Friss kenyérrel, lilahagymával, enyhén megsózva, kiváló reggeli.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat