Kacsasült

  • 6 személyre
  • 150 perc
  • 531 kalória
  • Böbe
Megosztás

A húst megmossuk és egy kuktába tesszük.
Szárnyas fűszerrel, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük.
Mellé teszünk 2 megtisztított, négybe vágott vöröshagymát és ráöntünk 2 nagy pohár vizet.
Lezárjuk a kuktát és ha elkezd sisteregni, takaréklángon, 30 percig főzzük.
Ha lejárt az idő, a kuktát a mosogatóba tesszük, hideg vizet engedünk rá és ha kiment belőle a forró gőz, levesszük a tetejét.
Kivesszük a kacsacombokat a kuktából és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
Mellé rakunk egy négybe vágott almát, 2 megtisztított és négybe vágott vöröshagymát, valamint néhány fokhagymagerezdet.
A kuktában maradt lével bőségesen meglocsoljuk.
Még egy kis fűszert szórunk a húsra, majd ezüstpapírral lefedjük a tepsit és betesszük a sütőbe.
200 fokon, kb. 40 percig sütjük, majd leszedjük az ezüstpapírt és még 30 percig sütjük, egészen addig, amíg a hús teteje piros lesz.
Közben, a pecsenyelével locsolgatjuk.


Hozzávalók
  • db alma
  • db vöröshagyma
  • db kacsacomb
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • gerezd fokhagyma  
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat