Kacsamell vajas-rozmaringos sütőtökkel

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 1197 kalória
Megosztás

A kacsamell bőrét sakktáblaszerűen bevagdossuk, fűszersóval, valamint rozmaringgal bedörzsöljük, majd egy olyan tálba rakjuk, amiben pácolni tudunk.
Olajat öntünk az edénybe, és belefektetjük a kacsamelleket.
A sütőtököt meghámozzuk, és kiszedjük a magokat a belsejéből.
Egyforma kockára vágjuk fel a sütőtököt, és forró, sós vízben leforrázzuk. Forrástól számítva, 6-8 percig forraljuk, majd leszűrjük.
A vajat rakjuk egy serpenyőbe, és melegítsük fel. Adjuk hozzá az apróra vágott rozmaringot, és mehet rá a sütőtök.
Fedő alatt, pároljuk készre. Sóval, borssal és mézzel ízesítsük.
Egy másik serpenyőt forrósítsunk fel, és fektessük bele a kacsamelleket, majd süsük meg őket.
Először a bőrös fele legyen lefelé, hogy szépen kisüljön a zsiradék, majd ha elkezdett pirosodni, akkor forgassuk meg.
10-12 perc alatt, süssük meg.
Tálaláskor, a rozmaringos sütőtök mellé tálaljuk a felszeletelt kacsamellet.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat