Kacsamell meggymártással

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 886 kalória
Megosztás

A fokhagymát a kakukkfűvel és az olívaolajjal turmixoljuk.
A kacsamell bőrét sakktábla szerűen bevágjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a zöldfűszeres páccal.
A meggyet vajon átpároljuk, néhány szem szegfűszeggel.
Hozzáadhatjuk néhány perc után, az áfonyát, porcukrot, sót és egy csipetnyi borsot.
Öntsük kevés vizet a mártáshoz, és főzzük fel.
A serpenyőt felhevítjük, és belehelyezzük a kacsamellet, bőrös felével lefelé, majd egyenletes hő alatt megsütjük, 12-15 perc alatt.
A mártást vízzel kikevert keményítővel sűrítjük, és adunk a mártáshoz még hideg vajat. Keverjük el, akkor jó a meggyragu, ha a vaj elolvadt.
A kacsamellet szeletekre vágjuk. A meggyraguból a tányérra rakunk, és rárakjuk a kacsamellszeleteket.
Köretnek rizs, vagy burgonya köret is tökéletes.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat