Jókai bableves virslivel

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 643 kalória
  • Edit
Megosztás

Először a babot beáztatjuk vízben, és egy éjszakát állni hagyjuk.
A csülköt feltesszük főni, közben megtisztítjuk a zöldségeket, majd feldaraboljuk.
Az apróra vágott hagymával együtt, zsiradékon megpirítjuk, majd kis vízzel felöntve, puhára pároljuk.
Ezután a babot, levél együtt hozzáöntjük. Füstölt húslével hígítjuk.
Belerakjuk a felkarikázott zöldpaprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Közben kisütjük a kolbász zsírját, paprikás rántást csinálunk belőle, majd beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Ha a bab megfőtt, berántjuk, és tejföllel besűrítjük.
Virslidarabokat és csipetkét főzünk bele.
A levest tányérba merjük, a csülökkel együtt.
Forrón tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat