Jókai bableves 2

  • 6 személyre
  • 75 perc
  • 858 kalória
  • Lazika
Megosztás

Az előkészített babot a csülökkel (2-2,5 liter hideg vízben), tedd fel főni.
Add hozzá a megtisztított, de egyben hagyott répákat, a zellert és a kolbászt. Lassan főzd, amíg a belevalók meg nem puhulnak. Ekkor, a bab kivételével, szedj ki mindent a léből. A zöldségeket tedd félre, a csülökből fordítsd ki a csontot, majd a húsát (ha már langyosra hűlt) kockázd, a kolbászt pedig karikázd fel. Közben, kevés zsíron, készíts zsemleszínű rántást a vöröshagymával, a fokhagymával és egy kevés pirospaprikával, majd ezzel sűrítsd be a levest. (Ha kell, sózd.) Tedd vissza a lébe a csülköt, valamint a kolbászt. Ezekkel forrald össze a levest és közben főzz bele egy kis csipetkét. Ha már a tészta is puha benne, tejföllel meglocsolva tálald.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat