Joghurtos vörös káposzta

  • 4 személyre
  • 15 perc
  • 99 kalória
  • Farnadi
Megosztás

A káposztát külső, fonnyadt leveleitől megtisztítjuk, majd az esetlegesen fás torzsákat kivágjuk és eltávolítjuk.
A káposztát negyedekbe vágjuk és almareszelőn lereszeljük, vagy nagyon vékony csíkokra aprítjuk.
Megsózzuk, jól összekeverjük és 10 percig hagyjuk állni.
Közben elkészítjük az olajjal és a citromlével, majd annyi cukrot adunk hozzá, hogy kellemesen pikáns, de ne túl savanyú legyen.
Ezután, belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát.
A mártást rálocsoljuk a káposztára és alaposan összeforgatjuk.
Befedve tesszük be hűtőszekrénybe és legalább 1 napig érleljük.
Bármilyen húsféle mellé kitűnő saláta- vagy hideg köret.
(Fehér káposztából is jó.)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat