Joghurtos-meggyes muffin

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 856 kalória
  • Adél
Megosztás

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefirt. A tojásos masszához, kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet.
A tésztát a formákba töltjük és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat, 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
Mindegyik muffint átitatjuk, 1-2 teáskanál meggylével.
Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet és megszórjuk tortadarával.

Tipp: A meggylevet helyettesíthetjük meggy-, vagy cseresznyepálinkával.


Hozzávalók
  • tk sütőpor
  • tk szódabikarbóna
  • 12 dkg cukor
  • 12 szem meggy
  • 12.5 dkg vaj  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • dl tejszín
  • 2.2 dl kefir
  • 20 dkg meggybefőtt
  • 26 dkg liszt
  • 3-4 ek kakaópor
  • 4-5 ek tortadara (csokoládés)
  • ek meggylé
Vegye meg a hozzávalókat