Joghurtos croissant

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 510 kalória
  • farkakrisz
Megosztás

1. A tészta hozzávalóit beletesszük a kenyérsütőgépbe, az alábbi sorrendben: alulra kerül a joghurt, majd tej, tojás, só, erre a a liszt, majd a cukor és az élesztő. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet.

2. Amikor a tészta megkelt, gyúrólapra borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk.

3. Egyenként, 15 cm átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk a cipókat. Minden egyes lapot, olvasztott vajjal kenünk meg. Miután egymásra rétegeztük a lapokat, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a vaj megdermedjen.

4. Az egészet egy óriási körré nyújtjuk, 1 ujjnyi vastagra, majd felvágjuk 8 egyenlő cikkre.

5. A cikkeket egyenként, még kicsit nyújtjuk, feltekerjük, majd tojással megkenjük.

6. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 20-25 percig sütjük.


Hozzávalók
  • 0.5 kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 100 ml tej  
  • ek cukor
  • 25 dkg élesztő
  • 350 g liszt  
  • 50 g vaj
  • 75 g joghurt  
Vegye meg a hozzávalókat