Joghurtban pácolt, sült csirke, zöldborsóval

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 744 kalória
  • Moncsika
Megosztás

A csirkét vágja négybe, a gyömbért és fokhagymát turmixolja, vagy vágja finomra.
A citromhéjat reszelje le.
Keverje össze a pácot, forgassa bele a csirkét, hagyja állni 6-8 órát.
Melegítse fel a sütőt.
A pácból vegye ki a babérleveleket.
A csirkét forgassa meg a pácban, kenje meg olvasztott vajjal.
Roston, vagy tepsiben süsse, 10 percig, majd fordítsa meg, kenje a lecsöpögött levével és vajjal.
Süsse további 10 percig.
Köretnek főzzön rizst, ízesítse kis sáfránnyal, mellé pároljon zöldborsót.
Rizságyra tálalja.


Hozzávalók
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • gerezd fokhagyma
  • ek vaj  
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db citrom héja
  • db csirke  
  • dl joghurt  
  • db babérlevél
  • ek ketchup  
  • ek pirospaprika (erős vagy édes)
  • 0.5 kk gyömbér (friss)
Vegye meg a hozzávalókat