Indiai ragum

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 564 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk. Míg pirul a hagyma, van időnk összekockázni a húst és a gombát. Ha a hagymakockák már aranybarnák, akkor rátesszük a húst és fehéredésig sütjük, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal és fedő alatt megpároljuk. Mikor a hús már puha, rádobjuk a gombát, és akkor már fedő nélkül jól átpirítjuk az egészet. Nem szabad, hogy leve maradjon, zsírjára kell sütni. Ha ezzel elkészültünk, megmossuk a rizst és a mazsolát, majd egy másik lábosba kevés olajat öntünk. Ha felmelegszik, beleszórjuk a rizst és kavargatva addig pirítjuk, míg a szemek kifehérednek. Ekkor felöntjük kétszeres mennyiségű alaplével. (Ez nem más, mit a kimért adag vízben felforralt leveskocka.) Megszórjuk curry porral (ez csíp, tehát mindenki ízlése szerint használja)és fedő alatt félig megpároljuk. Nem kell aggódni, ekkor még lesz folyadék alatta, de már belekeverjük a mazsolát és a gombás húst és vissza lefedve készre pároljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat