Hűtős kefires lángos

  • 10 személyre
  • 30 perc
  • 848 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:
A sajtot lereszeljük.
A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt.
A tésztát alaposan kidolgozzuk.
Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük.
Gombócokat csípünk belőle, olajos kézzel széthúzogatjuk és bő olajban kisütjük.
Az első oldalát fedővel lefedve (mint a fánkot), a másik oldalát fedő nélkül sütjük.
A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel, majd sonka- vagy bacon csíkokat szórtam rá és reszelt sajtot.
A maradék tésztát kiolajozott zacskóban, vagy dobozban, hűtőben, több napig tárolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat