Húsvéti mézeskalács

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 836 kalória
Megosztás

Első lépésként keverjünk össze minden száraz összetevőt. Ezután jöhet bele a tojás a langyos méz és a szoba hőmérsékletű vaj. Itt picit játszhatunk az állagával! Ha túl sűrűnek ítéljük, akkor mehet bele még egy kevés tojás vagy vaj, ha pedig hígnak, akkor egy kevés liszt és fűszerkeverék. Ezután takarjuk le frissentartó fóliával és hagyjük a hűtőben pihenni egy éjszakát. Egyébként viszonylag lágy masszát kell csinálnunk, mert pihentetés után megkeményedik és berepedezik. Ne ijedjünk meg, gyúrjuk addig, ameddig újra homogén nem lesz.
Szépen vágjunk le belőle darabokat és nyújtsuk ki 3-5mm vastagra. Csak annyit vágjunk le, amennyit ki is nyújtunk, a többit tartsuk letakarva, mert megkeményedik.
Szúrjuk ki tojás alakúra, kenjük meg tojással és 180-200 fokos sütőben süssük aranybarnára.
Miután kihűlt, bátran dekoráljuk ki ízlésünk szerint.Tároljuk fémdobozban, mert akkor fog szépen megpuhulni!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat