Húsvéti kuglóf

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1114 kalória
  • Andi
Megosztás

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formát kimargarinozzuk és zsemlemorzsával alaposan beszórjuk.
A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, majd 15 dkg cukrot apránként hozzáadva, kemény habbá verjük.
A margarint, 7 dkg cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citrom héjjal habosra keverjük. Közben, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőporral. A felvert hab felét, óvatosan a margarinos masszába forgatjuk, majd felváltva, apránként belekeverjük a lisztet, diót, mákot és a maradék habot.
A tésztát formába öntjük, tetejét elegyengetjük és kb. 50- 60 percig sütjük. Porcukorral meghintve, vagy csokimázzal bevonva tálaljuk.


Hozzávalók
  • db citrom héja
  • csomag sütőpor
  • csomag vaníliás cukor
  • 15+7 dkg cukor
  • 25 dkg liszt  
  • 25 dkg margarin  
  • dkg kakaópor
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek darált dió
  • ek mák (darált)
Vegye meg a hozzávalókat