Húsvéti hidegtál (főtt sonka, friss tormával és kenyérrel)

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 613 kalória
Megosztás

A sonkát áztassuk be néhány órára hideg vízbe, majd öntsük le róla. És friss vízben kezdjük el főzni. Erre azért van szükség, mert nagyon sós lenne, ha az első kör vízben főznénk meg.
Tegyük be a vízbe a vöröshagymát, fokhagymát, egész borsot és a babérlevelet a vízbe, majd főzzük készre a sonkát. Nagyjából kilónként 1 órára van szükség, de ellenőrizzük le a biztonság kedvéért. Ha egy vékony késsel megszúrjuk, akkor ellenállás nélkül bele kell mennie, illetve, ha fel tudjuk emelni, akkor le kell csúsznia a késről. Miután megfőtt, hagyjuk a levében kihűlni.
Szeleteljük fel és tegyük a tányérra. Reszeljünk rá friss tormát és kanalazzunk mellé üvegeset is, hogy legyen mit tunkolni :)
Halmozzuk mellé a salátát amire facsarjunk citromlevet és olívaolajat. A végén finomra vágott zöldfűszerekkel szórjuk meg és friss kenyérrel tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat