Húspogácsa kecskesajttal és brokkolis burgonyapürével

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 653 kalória
  • alexa1896
Megosztás

A darált húst összekeverjük a beáztatott kenyérrel, a tojással és a finomra vágott, lepirított vöröshagymával. Sóval, borssal, egy csipet őrölt fahéjjal és vágott bazsalikommal ízesítjük. Ezt a masszát szépen összedolgozzuk, majd négy egyforma részre osztjuk.
A kecskesajtot is négy egyforma darabra vágjuk.
A bekevert darált húsból négy egyforma gombócot formázunk, és a közepébe nyomjuk a sajtot úgy, hogy a hús teljesen körülvegye.
Közepes lángon, kevés olajon teflonserpenyőben minden oldalát megsütjük, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.

Közben a burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Amint megfőtt, leöntjük róla a vizet. Tejszínnel és vajjal habosra keverjük. A brokkolit leforrázzuk, és apróbb darabokra vágjuk. Hozzákeverjük az elkészült burgonyapüréhez, és a kecskesajtos húspogácsával tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat