Húsos rakott tészta spenóttal

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1432 kalória
  • Anett
Megosztás

Felforrósítjuk az olajat és a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát és 15 percen át pároljuk. Belekeverjük a megtisztított a spenótot. Amikor levelei összeestek, levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. Közben, a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával és a spenótos hússal. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal és a sütőben addig pirítjuk, amíg szépen megpirul.
Felszeleteljük és tálaljuk. Kínálhatunk mellé, külön tejfölt is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat