Húsos rakott karfiol

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 277 kalória
  • alexa1896
Megosztás

A karfiolt megmossuk, megpároljuk, de nem túl puhára, mert sütés közben még puhul.
A darált húst a szósz alappal elkészítjük, mintha spagettihez készítenénk, csak 3 helyett 2 dl vizet használunk. Így sűrűbb a massza.
Ezután veszünk egy tűzálló tálat, amibe a karfiol felét beletesszük és villával összenyomkodjuk. Rátesszük a darált húst és a tetejére a maradék karfiolt. Végül meglocsoljuk a tojással, összekevert tejföllel.
Letakarjuk alufóliával és amikor látjuk, hogy kezd a tálban forrni az étel, levesszük a fóliát és tovább sütjük. Akkor van kész, ha megbarnul kicsit a tejföl.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat