Húsgombócok gombamártásban

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 982 kalória
  • Kata
Megosztás

A hagymát kockára vágjuk és olajon megpároljuk. Rátesszük a rizst, majd kicsit együtt pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni.
A darált húst tálba tesszük, sót, borsot, tojást és a hagymás rizst beletesszük és összegyúrjuk.
Egy lábasban másfél liternyi vizet forralunk és húsleveskockával ízesítjük. Belerakom a gombákat.
A húsból maréknyi gombócokat csinálunk és a vízbe tesszük. Lassú tűzön főzzük puhára. Kb. egy órát szoktam így főzni.
2 evőkanál lisztet elhabarok a főzőtejszínnel és beleöntöm. A gombócokat kiszedem ilyenkor és a levet leturmixolom.
Tálaláskor a gombócokat nyakon öntöm.


Hozzávalók
  • fej hagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 20 dkg rizs
  • 50 dkg darált hús  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 60 dkg gomba (ebből 30 dkg vargánya)
  • dl tejszín
  • ek átszitált liszt  
  • db leveskocka
Vegye meg a hozzávalókat