Húsgombócok gombamártásban

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 1132 kalória
  • Kata
Megosztás

A hagymát kockára vágjuk és olajon megpároljuk. Rátesszük a rizst, majd kicsit együtt pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni.
A darált húst tálba tesszük, sót, borsot, tojást és a hagymás rizst beletesszük és összegyúrjuk.
Egy lábasban másfél liternyi vizet forralunk és húsleveskockával ízesítjük. Belerakom a gombákat.
A húsból maréknyi gombócokat csinálunk és a vízbe tesszük. Lassú tűzön főzzük puhára. Kb. egy órát szoktam így főzni.
2 evőkanál lisztet elhabarok a főzőtejszínnel és beleöntöm. A gombócokat kiszedem ilyenkor és a levet leturmixolom.
Tálaláskor a gombócokat nyakon öntöm.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat