Húsgolyók vajas karfiollal Szisza konyhájából

  • 2 személyre
  • 20 perc
  • 149 kalória
Megosztás

Vajas karfiol: A karfiolt megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd a még forró karfiolt 1 evőkanálnyi teavajjal összeforgatjuk.

Húsgolyó: A darált húst egy tálba tesszük, hozzáütünk 1 tojást, sóval, borssal, paprikával, majorannával fűszerezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd zsemlemorzsával formázható masszát készítünk. Kiskanállal porciózva apró gombócokat készítünk, amiket forró olajba kisütünk.

Szénhidrátszegény, de finom, laktató étel! Diétázóborsknak is ajánlom! Jó étvágyat!


Hozzávalók
  • 30 dkg karfiol
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • ek teavaj
  • db Tesco Finest friss tojás
  • db hagyma  
  • gerezd fokhagyma
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet majoranna
  • kk pirospaprika
  • 15 dkg zsemlemorzsa
Vegye meg a hozzávalókat