Húsgolyók karfiolmártással

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 524 kalória
Megosztás

A darált húst 2x ledarálva összekeverem az apróra vágott hagymával és fokhagymával,ízesítem rozmaringgal,sóval,borssal és kakukkfűvel,hűtőbe teszem fél órára. A karfiolt rózsáira szedem és előfőzöm sós vízben 10 percig.Majd vajon átforgatom és villával jól összetöröm .
A tejfölt elkeverem a tejszínnel,a szerecsendióval és a liszttel és ráöntöm a karfiolra felforralom majd félrehúzom.
A rizst elkészítem a szokásos módon ugyanannyi vízben főzöm mit amennyiben a rizst .
Az összekevert húsból gombócokat formálok és vajon a külső részén egy kérget pirítok rá,majd felöntöm fehérborral és kb 15 perc alatt elkészítem a gombócokat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat