Hurkatészta leves

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 647 kalória
  • Klara
Megosztás

Egy kis fej vöröshagymát tisztítás után kockára vágok és kevés zsírban megpirítom, hozzáadom a megtisztított, elkapart fokhagymát.
Ekkor lehúzom a tűzről és belekeverek egy kiskanálnyi pirospaprikát, majd visszateszem a tűzre és felengedem kb.0,5 dl vízzel.
Beleteszem a piros aranyat, a gulyáskrémet, elkeverem, majd hozzáadom félbe vágva a paradicsomot, zöldpaprikát, a karikára szelt sárga- és fehérrépát. Hozzáadom a fűszereket és annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje.
Így főzöm addig, amíg a répák majdnem megpuhulnak.
Ekkor teszem bele a felkockázott burgonyát és bőven felöntöm vízzel.
Ha a burgonya is majdnem megfőtt, beleteszem a hurkatésztákat.
A végén, 1 csokor zöldségzöldjét is teszek hozzá.

A hurkatészta készítése:
2 egész tojást eldolgozok annyi liszttel, amennyit felvesz. Összegyúrom (jól ki kell dolgozni), kisodrom.
A kisodort tésztát megkenem olvasztott zsírral, megszórom sóval, borssal, pirospaprikával.
Ezután téglalap alakban felszeletelem, a lapokat felcsavarom, majd spirálba csavarom és hurkot kötök rá. Így megy a levesbe.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat